Bublanina

Potřebujeme:

  • 15 dkg cukr krupice
  • 10 dkg másla (Hery)
  • 2 celá vejce
  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 1ks vanilkový puding
  • 1ks kypřící prášek do pečiva
  • 250 ml mléka (čtvrt litra):o)

    Postup:
    Všechno vytáhneme z ledničky dostatečně předem, zmrzlý se to nepovede:o)
    Nejprve třeme cukr a máslo asi 10-15 minut.Pokud jsme líní a máme to,
    použijeme elektrický šlehač:o) Přidáme vajíčko, třeme, přidáme další vejce
    a třeme. V druhé míse smícháme mouku, puding, kypřící prášek. Postupně přidáváme
    za stálého míchání do třené směsi moukovou směs a mléko (na střídačku):o)
    Plech vymazat máslem a vysypat polohrubou moukou. Těsto vylít na plech a
    rychle posypat očištěným opraným ovocem. (višně, třešně, jahody, rybíz, meruňky)
    Dát péct do vyhřáté trouby, je to celkem rychle, tak bacha - nespálit!:o)
    Mě se to udělalo za 10min při 250 stupních.

    Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)