Polévka vývar a Tlačenka

Potřebujeme:

  • za cca 70Kč vepřový bůček z Kauflandu...mají tam libové-samé maso:o)
  • maličkosti co dáváme do polévky (zelenina - mrkev, petržel, cibule, česnek nové koření, magi, sůl (4 vrchovaté lžičky) 2l vody...)
  • želatina (Dr.Oetker - sladké i slané použití)
  • kostka masoxu
  • 3dcl vody
  • koření do mletých mas
  • malá cibulka najemno nakrájená
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • lžička soli
  • igelit na tlačenku, špagátek (na asi 20cm)

    Postup:
    Postup je jednoduchý. Maso očistíme od vrchní kůže a přebytečného špeku a vaříme,
    nejlépe v papeňáku jako polévku, to znamená s přísadami v rozpisu 50minut.
    Do mísy dáme: uvařené maso jen libové očištěné a nakrájené na kousky,asi třetinu
    sáčku koření do mletých mas, malou lžičku soli, česnek, cibuli a zalijeme
    želatinou, kterou před tím zahřáli na 90st. v 3dl vody s masoxem (nemělo vy se vařit)
    a zchladili. Promícháme a nacpeme do igelitu a na obou koncích zavážeme špagátkem.
    Dáme do ledničky vytuhnout.
    Super polévka na 2 dny pro 4 člověky a cca 20cm dietní výborné tlačenky bez flaxs
    a tučnejch kousků, jinou už bych nejedl:o))

    Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)