Polévka vývar a Tlačenka
Potřebujeme:
za cca 70Kč vepřový bůček z Kauflandu...mají tam libové-samé maso:o)
maličkosti co dáváme do polévky (zelenina - mrkev, petržel, cibule, česnek nové koření,
magi, sůl (4 vrchovaté lžičky) 2l vody...)
želatina (Dr.Oetker - sladké i slané použití)
kostka masoxu
3dcl vody
koření do mletých mas
malá cibulka najemno nakrájená
2 stroužky utřeného česneku
lžička soli
igelit na tlačenku, špagátek (na asi 20cm)
Postup:
Postup je jednoduchý. Maso očistíme od vrchní kůže a přebytečného špeku a vaříme,
nejlépe v papeňáku jako polévku, to znamená s přísadami v rozpisu 50minut.
Do mísy dáme: uvařené maso jen libové očištěné a nakrájené na kousky,asi třetinu
sáčku koření do mletých mas, malou lžičku soli, česnek, cibuli a zalijeme
želatinou, kterou před tím zahřáli na 90st. v 3dl vody s masoxem (nemělo vy se vařit)
a zchladili. Promícháme a nacpeme do igelitu a na obou koncích zavážeme špagátkem.
Dáme do ledničky vytuhnout.
Super polévka na 2 dny pro 4 člověky a cca 20cm dietní výborné tlačenky bez flaxs
a tučnejch kousků, jinou už bych nejedl:o))
Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)
|