Aspik v srnčím hřbetu
Potřebujeme:
20 dkg dietního salámu Junior
1 menší cibule (někdy nedávám)
1/2 malé Kunovjanky (nebo ostré Moravanky - pro labužníky:)),
nebo jina zelenina, mrkev, hrasek, co komu sedi:)
2 střední okurky
1/2 malé majonézy
5 natvrdo uvařených vajec
sůl, pepř
1 želatina Dr. Oetker nebo Natura nebo jiná
1 kostka masový bujón (Masox)
3 dcl vody(malej krigl:))
Postup:
Vše nakrájíme na malé kousky, schládlá vajíčka propasírujeme přes kolečko
(jak na bramborový salát), cibuli a Kunovjanku najemno a vše nasypeme do mísy.
V kastrolku ve vodě rozmícháme želatinu a Masox a ohřejeme těsně k bodu varu
(nesmí se vařit). Vychládlé smícháme v míse se zbytkem, lehce osolíme a opepříme
a nalijeme do srnčího hřbetu a dáme do ledničky vytuhnout (jak dlouho nevím, ale
dřív jak za hodinku to nebude:)). Je lepší "TO" dělat večer a papat až ráno.
Ani se to nemusí vyklápět, zmizí to dřív než to stačí okorat:)
Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)
|