Aspik v srnčím hřbetu

Potřebujeme:

  • 20 dkg dietního salámu Junior
  • 1 menší cibule (někdy nedávám)
  • 1/2 malé Kunovjanky (nebo ostré Moravanky - pro labužníky:)),
    nebo jina zelenina, mrkev, hrasek, co komu sedi:)
  • 2 střední okurky
  • 1/2 malé majonézy
  • 5 natvrdo uvařených vajec
  • sůl, pepř

  • 1 želatina Dr. Oetker nebo Natura nebo jiná
  • 1 kostka masový bujón (Masox)
  • 3 dcl vody(malej krigl:))

    Postup:
    Vše nakrájíme na malé kousky, schládlá vajíčka propasírujeme přes kolečko
    (jak na bramborový salát), cibuli a Kunovjanku najemno a vše nasypeme do mísy.
    V kastrolku ve vodě rozmícháme želatinu a Masox a ohřejeme těsně k bodu varu
    (nesmí se vařit). Vychládlé smícháme v míse se zbytkem, lehce osolíme a opepříme
    a nalijeme do srnčího hřbetu a dáme do ledničky vytuhnout (jak dlouho nevím, ale
    dřív jak za hodinku to nebude:)). Je lepší "TO" dělat večer a papat až ráno.
    Ani se to nemusí vyklápět, zmizí to dřív než to stačí okorat:)

    Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)