Ořechovo jablečná buchta ke kávě
Potřebujeme:
3 vejce
150g moučkového cukru
2 menší jablka
2 lžíce kakaa
3 lžíce krupice
80g mletých ořechů
půl kypřícího prášku do pečiva
olej a hrubou mouku na vymazání srnčího hřbetu
Postup:
Oddělíme žloutky od bílků, jablka oloupeme a nastrouháme. Žloutky utřeme s cukrem
a pak do krému postupně přidáváme kakao, nastrouhaná jablka, krupici, mleté ořechy
a prášek do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně zapracujeme do těsta.
Srnčí hřbet vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do formy
a pečeme v předehřáté troubě při 200st. asi 40 minut. Necháme trochu schládnout
a vyklopíme. Můžeme posypat moučkovým cukrem s vanilkou. Se šlehačkou a dobrou
kávou nemá chybu!:))
Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)
|