Vepřový guláš

Potřebujeme:

  • Kilo vepřového plecka nebo kýty
  • 2 větší cibule
  • olej
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 4 větší stroužky utřeného česneku
  • malý rajčatový protlak
  • sůl, pepř, majoránku
  • hladkou mouku na zásmažku nebo hotovou jíšku
  • půllitr Pilsnera na zapití:o)

    Postup:
    Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso,
    mletou papriku, kmín, sůl a vše osmahneme. Potom přiměřeně polijeme vodou,
    vmícháme utřený česnek, rajčatový protlak a majoránku. Za občasného podlití
    dusíme doměka. Ke konci zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme a podlijeme a
    podusíme.Já jsem to místo toho zahustil hotovou jíškou.

    Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)