Vepřový guláš
Potřebujeme:
Kilo vepřového plecka nebo kýty
2 větší cibule
olej
2 lžičky sladké mleté papriky
4 větší stroužky utřeného česneku
malý rajčatový protlak
sůl, pepř, majoránku
hladkou mouku na zásmažku nebo hotovou jíšku
půllitr Pilsnera na zapití:o)
Postup:
Maso nakrájíme na stejně velké kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso,
mletou papriku, kmín, sůl a vše osmahneme. Potom přiměřeně polijeme vodou,
vmícháme utřený česnek, rajčatový protlak a majoránku. Za občasného podlití
dusíme doměka. Ke konci zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme a podlijeme a
podusíme.Já jsem to místo toho zahustil hotovou jíškou.
Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)
|