Ořechovo jablečná buchta ke kávě

Potřebujeme:

  • 3 vejce
  • 150g moučkového cukru
  • 2 menší jablka
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce krupice
  • 80g mletých ořechů
  • půl kypřícího prášku do pečiva
  • olej a hrubou mouku na vymazání srnčího hřbetu

    Postup:
    Oddělíme žloutky od bílků, jablka oloupeme a nastrouháme. Žloutky utřeme s cukrem
    a pak do krému postupně přidáváme kakao, nastrouhaná jablka, krupici, mleté ořechy
    a prášek do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně zapracujeme do těsta.
    Srnčí hřbet vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do formy
    a pečeme v předehřáté troubě při 200st. asi 40 minut. Necháme trochu schládnout
    a vyklopíme. Můžeme posypat moučkovým cukrem s vanilkou. Se šlehačkou a dobrou
    kávou nemá chybu!:))

    Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)