Kokosová hrníčková buchta

Potřebujeme:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek kokosu
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 3 vejce
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 30-40 dkg ovoce (nastrouhaná jabka, rybíz, maliny, meruňky, broskve...)
  • sádlo na vymazání formy
  • trochu hrubé mouky na vysypání formy

    Postup:
    Všechno vyndáme z ledničky minimálně hoďku před. Do rozšprudlaného
    vajíčka přidáme cukr. Za stálého míchání přidáváme střídavě mléko,
    olej a mouky do kterých jsme předtím zamíchali kypřící prášek do pečiva.
    Všechno řádně promícháme a nalijeme na plech, který jsme vymazali
    sádlem a vysypali hrubou moukou. Nahoru rovnoměrně rozprostřeme ovoce.
    Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 st. asi 30 minut.

    Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)