Polévka Kulajda
Potřebujeme:
30 dkg žampionu
0,5 kg brambor
2 ks zakysaná smetana 200 g
4 střední polévkové lžíce hladké mouky
2 l vody
2 vrchovaté kávové lžičky sterilovaného kopru
2 vejce
sůl, magi, bobkový list, kmín, nové koření, ocet
Postup:
Žampiony nakrájíme na 2 mm plátky a dáme vařit do 3l hrnce se solí a kořením
Provaříme asi 20min. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme
je do skoro uvaření. Smetany metličkou v misce rozmícháme s moukou a potom
po částech metličkou rozmícháme v polévce rychle, aby se ním neudělali hrudky.
Přídáme rozšlehané vejce a kopr. Minutku povaříme a je hotovo. Kdo má rád víc
octovou, je možno, jak trochu vychladme, doladit octem.
Velmi dobrá sytá super polévka na 2 dny pro 4 občany
Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)
|