Polévka Kulajda

Potřebujeme:

  • 30 dkg žampionu
  • 0,5 kg brambor
  • 2 ks zakysaná smetana 200 g
  • 4 střední polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 l vody
  • 2 vrchovaté kávové lžičky sterilovaného kopru
  • 2 vejce
  • sůl, magi, bobkový list, kmín, nové koření, ocet

    Postup:
    Žampiony nakrájíme na 2 mm plátky a dáme vařit do 3l hrnce se solí a kořením
    Provaříme asi 20min. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme
    je do skoro uvaření. Smetany metličkou v misce rozmícháme s moukou a potom
    po částech metličkou rozmícháme v polévce rychle, aby se ním neudělali hrudky.
    Přídáme rozšlehané vejce a kopr. Minutku povaříme a je hotovo. Kdo má rád víc
    octovou, je možno, jak trochu vychladme, doladit octem.
    Velmi dobrá sytá super polévka na 2 dny pro 4 občany

    Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)