Chleba v domácí pekárně

Potřebujeme:

  • půl kila mouky, maj je v Kauflandu:) na druhu a kvalitě mouky velmi záleží,;)
  • a to 450g mouky na domácí chléb (Malitas) +50g hladké mouky,
  • nebo 250g žitné chleb. mouky (Penam) +250g pšeničné chleb. mouky (Penam)
  • 300ml vlažné vody
  • 1 Lžíce octa (30g)
  • půl kostky droždí (42g Noli nebo jiné, nebo sušené, instantní na půl kila mouky)
  • 2 lžičky soli (30g)
  • 2 lžičky cukru (30g)
  • 1 lžička kmínu (15g)

    Postup:
    Do pekárny dáme vodu, ocet, mouku, do jednoho rohu sůl, do druhého cukr
    a do třetího kmín, doprostřed rozdrobíme droždí. Zapneme na program č.1
    a za 3 hodiny vyklopíme výbornej, levnej a jednoduchej chlebíček:))

    Foto pekárna z Kauflandu neznačková typ BM25136 za 599,-:)):
    (kliknutím se obrázek zvětší)