Piškotový koláč s ovocem
Potřebujeme:
1 hrnek polohrubé mouky (hrnek je 2dcl.)1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek pískového cukru1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
1 vejce
1/2 kypřícího prášku do pečiva
20 dkg ovoce (nastrouhaná jabka, rybíz, maliny...)
sádlo na vymazání formy
trochu hrubé mouky na vysypání formy
Postup:
Všechno vyndáme z ledničky minimálně hoďku před. Do rozšprudlaného
vajíčka přidáme cukr. Za stálého míchání přidáváme střídavě mléko,
olej a mouky do kterých jsme předtím zamíchali kypřící prášek do pečiva.
Všechno řádně promícháme a nalijeme do formy kterou jsme vymazali
sádlem a vysypali hrubou moukou. Nahoru rovnoměrně rozprostřeme ovoce.
Použijeme kulatou formu vroubkovanou o průměru cca 27cm.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st. asi 30 minut.
Foto: (kliknutím se obrázek zvětší)
|